Zoeken
  • amyvdweem

The power of social media en de misvattingen ervan.

Bijgewerkt: 2 nov 2020

Eerlijk is eerlijk, it can make or break you.


Wellicht een harde statement maar in de periode waarin wij nu leven ben ik ervan overtuigd dat het waar is. Het wereld wijde web veranderd en gaat met een snelheid die wij met het blote oog niet bij kunnen houden. Als bedrijf is het essentieel om op deze sneltrein te stappen en mee te gaan met de flow.


Ik snap het, het is spannend, er komt ineens zoveel op je af. En dat klopt ook. Het is ook niet zo dat als je vandaag begint, je morgen een groot succes bent. Social media heeft tijd nodig. Juist om die reden heb ik een aantal misvattingen van social media onder elkaar gezet. Niet om je af te schrikken maar, wel om je bewust te maken.


Drie kort maar krachtige misvattingen die ik dagelijks voorbij zie en hoor komen. Let's go!


1. Succes gebeurt overnacht


Tuurlijk zijn er overnight sensations ontstaan dankzij de wonderen wereld van social media. Dit kan jou ook zomaar overkomen, maar ga er niet vanuit. Social media heeft nou eenmaal tijd nodig. Het algoritme dat erachter zit neemt rustig de tijd om jou te analyseren, bekijken en bijhouden. Als je het goed doet werpt social media langzamerhand zijn vruchten af. Dit betekent wel dat je consequent online zichtbaar moet zijn, op de juiste manier.2. Er is één gouden regel


Verwacht niet dat als je eenmaal alle tips opvolgt dat succes zal volgen. Elk social kanaal is anders. Iedereen heeft een andere doelgroep of gebruikt social media voor een andere reden. Jij moet erachter komen wat voor jou werkt. En dat kost tijd. Dit doe je door te gaan spelen met de tijden waarop je post, de content die je deelt, interactie zoeken met je doelgroep. Ga in gesprek met hen en kom erachter wat werkt voor jou. Volg niet blindelings de kudde. Ga op ontdekkingstocht en opzoek naar wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom de hele wereld jou moet volgen.


3. Hoe meer content, hoe beter


Je wilt elk actualiteitje delen en ieder moment van de dag in contact staan met je doelgroep. Dat snap ik. Dat mag ook, maar alleen, echt alleen, als de content die je deelt toegevoegde waarde biedt. Dat is misschien een abstract begrip, want hoe weet je dat? Simpel, als het aanslaat. Als dat niet het geval is, ook simpel niet doen. Deel content dat aanslaat en past bij jouw doelgroep. Niet omdat je content die dag moet delen. Als dat het geval is, is het beter om niets te delen.


Practise makes perfect, niets dan dat is minder waar voor op social media. En zie je door de bomen het bos niet meer, geen probleem want vragen stellen mag altijd!


Groet,


Amy4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Van A naar betere Branding

Waarom is nou branding nou eigenlijk belangrijk en is het echt genoodzaakt om online te zijn. We kunnen lang of kort hierover disscusieren maar het antwoord blijft altijd hetzelfde, ja!